Reklama

Magda Gessler po raz kolejny zaskoczyła swoją bezpośredniością, tym razem komentując dietę Justyny Steczkowskiej przed występem na Eurowizji 2025. W rozmowie z dziennikarzem restauratorka wypowiedziała się na temat przygotowań polskiej reprezentantki, nie szczędząc kontrowersyjnych słów ani kulinarnych inspiracji. Jej wypowiedź odbiła się szerokim echem tuż przed półfinałem konkursu, który odbędzie się 13 maja w szwajcarskiej Bazylei.

Reklama

Gessler o posiłkach Steczkowskiej przed Eurowizją

Na temat występu i przygotowań Justyny Steczkowskiej wypowiedziała Magda Gessler. Dziennikarz "Super Expressu" zapytał znaną restauratorkę, co według niej artystka powinna jeść przed występem na Eurowizji. Odpowiedź była nieoczekiwana i wywołała poruszenie:

Nie karmiłabym jej przez pięć dni
odparła Magda Gessler.

Po tej zaskakującej deklaracji dodała jednak kilka słów uznania dla wokalistki, podkreślając jej atuty:

Ona potrzebuje energii. Ona dba o siebie, jest wysportowana, bardzo mądra. Jest świadoma samej siebie. Jej rodzina też ją bardzo wspiera. Ja uważam, że to jest jednostka godna dużego podziwu.
dodała.

Justyna Steczkowska w Bazylei przed półfinałem Eurowizji

Justyna Steczkowska przebywa obecnie w Bazylei, gdzie przygotowuje się do półfinału 69. Konkursu Piosenki Eurowizji 2025. Reprezentując Polskę z utworem "Gaja", artystka zyskała uznanie już podczas pierwszej próby 3 maja, która zebrała pozytywne opinie zarówno wśród dziennikarzy, jak i fanów. Jej występ opisywany jest jako spektakularny – inspirowany klimatem "Gry o tron", łączy elementy fantasy z nowoczesną technologią sceniczną.

Powrót wokalistki na eurowizyjną scenę po trzydziestu latach od debiutu w 1995 roku już teraz budzi ogromne emocje. Wokalistka nie kryje ambicji – chce nie tylko zachwycić występem, ale też pobić rekord najdłuższej przerwy między udziałami w Eurowizji. Jej półfinałowy występ odbędzie się 13 maja, a wielki finał zaplanowano na 17 maja o 21:00.

Co Polska powinna serwować na kulinarnej Eurowizji według Magdy Gessler?

Podczas tego samego wywiadu Magda Gessler została zapytana, jakie danie reprezentowałoby Polskę, gdyby Eurowizja była konkursem kulinarnym. Restauratorka zaproponowała:

Mnie się wydaje, że barszcz czerwony z prawdziwymi kołdunami, z zabajone z lubczyku. Polski pasztet z dziczyzny z prawdziwkami, z genialnym sosem tatarskim. Bardzo proste rzeczy. Wysłałabym też polską kaczkę albo gęś
stwierdziła.

Zobacz także:

Reklama
Magda Gessler i Justyna Steczkowska
Magda Gessler i Justyna Steczkowska Michal WARGIN/East News
Reklama
Reklama
Reklama